Skip to main content
Tips på resmål - Sverige

Bucketlist x3

By 2 oktober 2024No Comments

Kiruna, Kebnekaise & Icehotel

Tre destinationer som finns med på mångas bucketlist. Låt oss checka av alla tre!
Se programförslaget nedan hur era dagar skulle kunna se ut.

Förslag på grundpaket

  • Privat buss från Kiruna tågstation till Jukkasjärvi
  • 2 nätter i delat varmt twinrum på Icehotel
  • 1 natt i delat isrum på Icehotel
  • Konferenshyra
  • Konferenslunch
  • Konferensfika
  • Privat buss från Icehotel till Kiruna flygplats

Programförslag

Onsdag

Tåg från Stockholm (förslagsvis nattåg).

Torsdag

Vår guide möter upp och vi börjar dagen med en gemensam frukost i Kiruna. Efter frukosten beger vi oss till en av Lapplands främsta samebyar, där vi får uppleva samisk kultur, jojk och det samiska köket i en tältkåta.

På eftermiddagen fortsätter vi till Jukkasjärvi och Icehotel. Här får vi tid att utforska området på egen hand innan vi avnjuter en middag med den berömda ismenyn. Vi övernattar på Icehotel i ett varmt rum.

Fredag

Vi börjar dagen med en härlig frukost innan vi ger oss ut i den friska luften. Vi packar matsäck för dagens vandring från frukosten och lägger den i våra vandringsryggsäckar.

Vår privata guide möter oss innan vi åker mot Nikkaluokta. För att maximera vår tid på fjället tar vi helikopter från Nikkaluokta till Kebnekaises Fjällstation. Under helikopterturen njuter vi av den fantastiska utsikten över Kebnekaises fjälltoppar.

Idag får vi njuta av vandringsturen ”Silverfallet”, en otroligt vacker tur som ger oss möjlighet att se den ståtliga dalen väster om Kebnekaise fjällstation. Silverfallet är ett vackert vattenfall i den djupa dalen mellan fjällen Tolpagorni, som ser ut som en vulkankrater, och Singitjåkka, som är Tolpagornis granne i sydväst.

Efter vandringen tar vi helikoptern tillbaka till Nikkaluokta och sedan en privat buss till hotellet. Vi avslutar dagen med en välförtjänt gemensam middag på hotellet, i en lappkåta eller i Kiruna stad. Vi övernattar på Icehotel i ett varmt rum.

Lördag

Frukost på hotellet.

Tid för konferens. Vi kanske pausar mötesdagen med lite kreativitet – isskulptering. På eftermiddagen fortsätter vi med konferensen och skämmer bort kropp och själ med Jukkasjärvi basturitual.

Till middagen blir det norrskensspaning i kombination med en trerätters middag med lokala råvaror. Vi övernattar och upplever självaste Icehotel.

Söndag

Frukost.

Idag håller vi oss närmare hotellet och ni har olika aktiviteter att välja på. För den som vill ha en fartfylld aktivitet finns forsränning längs Torne älv. För den som föredrar en lugnare dag rekommenderar vi isskulptering eller en enklare vandring runt Jukkasjärvi.

Flyg mot Stockholm.

Icehotel

Icehotel

Icehotel – ett världsunikt hotell och konstutställning av snö och is i Jukkasjärvi, 20 mil norr om Polcirkeln.

Förbered dig på en oförglömlig upplevelse på Icehotel i Jukkasjärvi, där konstnärlig kreativitet möter vildmark och kristallklar is från Torne älv. Varje år återföds hotellet i en ny skepnad.

Konsten genomsyrar hela hotellet, särskilt i de olika konstsviterna som designats av årets konstnärer och designers. På Icehotel kan du njuta av lokala delikatesser, tystnaden och äventyr i vildmarken. Om du har tur kan du se norrskenet dansa på himlen under de mörka månaderna. På sommaren smälter ishotellet ner och återförenas med sitt ursprung, Torne älv. Icehotel är en unik sevärdhet i Sverige, en plats att fira kärleken, livet och minnesvärda stunder. Ett fruset ögonblick att bära med sig hela livet.

Aktivitetsförslag

Höghöjdsbana – Zipline – Challenge Park erbjuder en spännande höghöjdsbana med sex olika hinder, inklusive repbroar och klätterstolpar, samt en zipline som når upp till 16 meter över marken. Här utmanar du bara dig själv och kan ta dig igenom banan i din egen takt, med gott om utrymme mellan varje deltagare. Du rör dig mellan träden på rep och timmerstockar och klättrar gradvis högre över marken. Banan avslutas med en plattform 16 meter upp, varifrån du tar den längsta ziplinen ner till marken igen.

Norrskenstur med vildmarksmiddag – Upplev norrskenet och smaka på säsongens delikatesser under denna norrskenstur med vildmarksmiddag. Vi åker med minibuss till en avskild vildmarkscamp utan artificiellt ljus, tillsammans med en guide. På plats njuter vi av en varm aperitif framför brasan och får höra om norrskenets myter, sägner och hur det uppstår. Guiden serverar en trerätters middag i en varm stuga, med en meny inspirerad av naturen och lokala råvaror. Förhoppningsvis får vi också se norrskenet dansa på himlen, då hösten sägs vara en av de bästa perioderna för att uppleva detta fenomen.

Forsränning – Forsränning i Torne älv är en klassisk aktivitet i Jukkasjärvi. Ni ger er ut på en resa längs Torne älv, där guiden instruerar er genom både lugna och utmanande vatten. Torneälven är en av Sveriges fyra nationalälvar och rinner fritt, helt orörd. Längs vägen stannar vi till på ön Puonojokk, där vi serveras lunch över öppen eld, följt av kaffe och fika.

Iskulptering – Gör som konstnärerna på Icehotel och skapa din egen isskulptur av is från Torne älv. Delta i en snabbkurs i isskulptering, ett måste när du besöker Icehotel. Kursen börjar med att instruktören berättar om den kristallklara isen som skördas från Torne älv. Sedan får du en introduktion i hur verktygen används, ett eget isblock och kan låta kreativiteten flöda och isen ta form. Ta chansen att skapa din egen isskulptur av den rena naturisen – något många konstnärer drömmer om.

Carina Ek, bokningschef för Affärsresebyrån- och Hotel Express by K3 Travel och affärsområdeschef för Great meetings by K3 Travel.
Affärsområdeschef

Carina Ek

Carina har en lång och framgångsrik erfarenhet från branschen. Hon har bland annat arbetat som resebyråchef, teamledare, projektledare och resebokare. Carinas vassa kompetens skapar en trygghet, för både oss i teamet såväl som för våra kunder.

Idag jobbar Carina som affärsområdeschef för Great meetings by K3 Travel och som bokningschef för vår bokningsavdelning på K3 Travel (Affärsresebyrån och Hotel Express).

Tina Viitala, marknadsföring för K3 Travel och projektledare Great meetings by K3 Travel
Marknad | Koordinator

Tina Viitala

Tina har jobbat i många år med marknadsföring och försäljning i hotell- och konferensbranschen. Hos oss på K3 Travel driver Tina vår marknadsavdelning och hjälper våra kunder med nationella konferenser, aktiviteter och evenemang.

Kontakta Great meetings by K3 Travel

Telefon: 019-16 60 30
E-post: group@greatmeetings.se

Intresseanmälan

Klicka fram formuläret nedan och fyll i intresseanmälan, så hjälper vi dig vidare med ert nästa möte.