Skip to main content
Tips på resmål - Spanien

Costa del Sol

By 10 september 2024september 16th, 2024No Comments

Costa del Sol, en pärla på Spaniens sydkust, är en plats där solen nästan alltid skiner och där Medelhavets blå vatten möter gyllene sandstränder. Regionen sträcker sig längs Andalusiens kust och erbjuder en härlig mix av charmiga byar, pulserande städer och natursköna landskap.

Här finns något för alla – oavsett om du är ute efter en avslappnad strandsemester, kulturella upplevelser, eller äventyr i bergen. Städer som Marbella, Fuengirola och Málaga bjuder på en härlig kombination av modern livsstil och historisk atmosfär, med mysiga tapasbarer, exklusiva restauranger och butiker som passar alla smaker. De pittoreska byarna i inlandet, som Mijas och Ronda, erbjuder en mer traditionell spansk upplevelse med sina vitkalkade hus och smala, slingrande gränder.

Costa del Sol är också känt för sitt milda klimat året runt, vilket gör det till en idealisk destination oavsett säsong. Här kan du spela golf på några av Europas bästa banor, vandra i de vackra bergen, eller bara njuta av en dag vid havet. Med sin vänliga atmosfär, rika kultur och fantastiska landskap, är Costa del Sol en destination som ständigt lockar besökare att återvända år efter år.

Tips på hotell på Costa del Sol

Hotel Angela

Hotel Angela i Fuengirola ligger beläget bara ett stenkast från stranden, är det den perfekta platsen för att njuta av solen och den ljumma Medelhavsbrisen. Rummen är både stilfulla och bekväma, med allt du behöver för en avkopplande vistelse.

Hotellet känns riktigt lyxig utan att vara pretentiös. Om du reser i grupp, kan du vara lugn – personalen på Hotel Angela är kända för sin förmåga att hantera större sällskap med fingertoppskänsla. Oavsett om du vill slappa vid poolen, utforska den vackra kusten, eller bara njuta av hotellets nya fräscha atmosfär, så är Hotel Angela platsen att vara på.

NH Málaga

NH Málaga är ett stilfullt och modernt hotell beläget mitt i Málaga, vilket ger enkel tillgång till stadens mest populära sevärdheter, såsom Picassomuseet, katedralen och gamla stan.

Gäster kan njuta av faciliteter som gym, konferensutrymmen och en takterrass med en imponerande utsikt över stadens skyline. Utöver sitt optimala läge erbjuder NH Málaga en restaurang med lokal andalusisk mat, samt en bar där gästerna kan koppla av efter en dag av sightseeing eller affärsmöten.

Vin och olivolja i bergen

De vingårdar vi rekommenderar drivs av en passionerad familj eller en dedikerad individ som verkligen älskar vin, vilket ger er en unik och personlig upplevelse.

Under turen får ni inte bara njuta av vackra vinrankor och det soliga vädret i Costa del Sol, utan även fördjupa er i vinets fascinerande historia, dess produktionsprocess, och dess unika karaktär. Den sociala aspekten är också viktig – ni får uppleva vinets förmåga att förena människor!

Det finns också möjlighet att lära er om produktionen av olivolja, som är en hörnsten i det spanska köket. Smaka på olika sorters olivolja och upptäck de subtila skillnaderna som gör varje olja unik. Detta är en fantastisk möjlighet att uppleva Costa del Sols autentiska kultur och natur, och att få en djupare förståelse och uppskattning för både vin och olivolja.

Flamenco med middag

Upplev den äkta andalusiska själen genom en oförglömlig kväll med flamenco i Málaga, där passionen för dans, musik och mat möts i en atmosfär som sprudlar av liv.

När du stiger in i en traditionell flamencotaverna, omges du av den varma och inbjudande miljön, fylld av förväntan. Medan dansarna förtrollar dig med sina eldiga rörelser och musikerna fyller rummet med intensiva rytmer och djupa toner, kan du samtidigt njuta av en utsökt måltid.

Den känslosamma flamencodansen, som uttrycker allt från glädje till sorg, ger en djup inblick i Spaniens rika kulturarv. Det är en kväll där alla sinnen vaknar till liv, i en unik blandning av smak, ljud och passion. En perfekt upplevelse för den som vill upptäcka det verkliga Andalusien.

Restaurangtips på Costa del Sol

Taberna la Manuela

Taberna la Manuela i Málaga utmärker sig som en plats att besöka för dem som vill uppleva genuin andalusisk mat. Med sin rustika charm och välkomnande, avslappnade atmosfär skapar det den perfekta miljön för en minnesvärd kväll.

Restaurangen är känd för sitt noggrant utvalda utbud av tapas. Fokus ligger på kvalitet och tradition. Detta är en mångsidig och flexibel restaurang; lokalen känns både intim och rymlig, vilket gör den perfekt för både små sällskap och större sammankomster. Den vänliga personalen bidrar till att varje besök blir personligt och njutbart.

Chiringuito Rivera Beach Club

Chiringuito Rivera Beach Club i Fuengirola erbjuder en förtrollande strandupplevelse med klassisk ”Medelhavs-design” och en enastående havsutsikt.

Denna inbjudande restaurang är idealisk för både avslappnade måltider och speciella tillfällen. Restaurangen är särskilt känd för sina sardiner, en lokal delikatess som grillas med spett över öppen eld. Utöver sardinerna återfinns färska skaldjur och traditionella spanska rätter på menyn, allt i en vacker strandmiljö.

Los Robles de León

Los Robles de León i Malaga erbjuder en minnesvärd matupplevelse med betoning på traditionell spansk mat och lokala specialiteter. Beläget i en charmig miljö, är restaurangen idealisk för att fira speciella tillfällen eller njuta av en sofistikerad middag med kollegor.

Menyn erbjuder en variation av lokala rätter som matchas med utmärkta regionala viner, allt serverat i en varm och inbjudande atmosfär. Med erfaren personal garanteras autentisk spansk gästfrihet.

Carina Ek, bokningschef för Affärsresebyrån- och Hotel Express by K3 Travel och affärsområdeschef för Great meetings by K3 Travel.
Affärsområdeschef

Carina Ek

Carina har en lång och framgångsrik erfarenhet från branschen. Hon har bland annat arbetat som resebyråchef, teamledare, projektledare och resebokare. Carinas vassa kompetens skapar en trygghet, för både oss i teamet såväl som för våra kunder.

Idag jobbar Carina som affärsområdeschef för Great meetings by K3 Travel och som bokningschef för vår bokningsavdelning på K3 Travel (Affärsresebyrån och Hotel Express).

Tina Viitala, marknadsföring för K3 Travel och projektledare Great meetings by K3 Travel
Marknad | Koordinator

Tina Viitala

Tina har jobbat i många år med marknadsföring och försäljning i hotell- och konferensbranschen. Hos oss på K3 Travel driver Tina vår marknadsavdelning och hjälper våra kunder med nationella konferenser, aktiviteter och evenemang.

Kontakta Great meetings by K3 Travel

Telefon: 019-16 60 30
E-post: group@greatmeetings.se

Intresseanmälan

Klicka fram formuläret nedan och fyll i intresseanmälan, så hjälper vi dig vidare med ert nästa möte.